Φράκτες (πύρινοι φράκτες)

fraxtes2

Το φραγκόσυκο βάση του επιφανειακού ριζικού συστήματος αντισταθμίζει και  διαδραματίζει  σημαντικό ρόλο, στον έλεγχο της διάβρωσης  της γης  και της γης με κλίση. Στεγανοποίει ιδιαίτερα, όταν τοποθετηθεί κατά μήκος των περιμέτρων των εκτάσεων.Η αντιστάθμιση είναι ένα φυσικό εμπόδιο για την απορροή, ευνοεί την προσωρινή συσσώρευση και δημιουργεί προσχώσεις, εμποδίζοντας έτσι την οπισθοδρομική διάβρωση. Σε άγονες εκτάσεις που υπόκεινται σε αιολική διάβρωση, φράκτες με  φραγκόσυκο  είναι μια εύκοληφθηνή και αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης.Σαν φράκτης λόγο της μεγάλης περιεκτικότητας σε υγρασία, δεν καίγεται όταν έρθει σε επαφή με τη φωτιά.

*Το 1961, ο Κουβανικός στρατός φύτευε 8 μίλια φράχτη φραγκόσυκο, κατά μήκος των συνόρων της ναυτικής βάσης Γκουαντάναμο, για να κρατήσει Κουβανούς από τη διαφυγή στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Επιχείρηση

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μεσσήνη Μεσσηνίας

Τηλ. 2722024498

 

Συνεργάτες

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

Social Media

facebook2   twiter  instagram